torstai 25. elokuuta 2011

Aamupalaa odottamassa

Ilta oli upea, lämmin, niin lämmin ja lopulta pimeä. Ihmisiä oli liikkeellä valtavasti, tytöt helleasuissa ;). Istuin Presernov trglla, joka on pieni aukea jokirannassa. Siinä kohden oli kävelysilta ja aukean laidalla kirkko, jonka tuntien lyönnit kuuntelin. Mukava oli siinä olla. Katsella maissin tähkien myyjää,ljubljanalaisia, turisteja. Patsaanaluskivet olivat niin kuumat että meinasivat kypsentää peräsuolen, mutta jonkin aikaa siltaan nojailtuani pääsin puupenkille sillan varteen.

Kun lähdin liikkeelle, ravintolat olivat täyttyneet, hiiligrillit hehkuivat, jäätelökioskit houkuttivat eri värisillä lajikkeillaaan.

Pienen etsiskelyn jälkeen tulin jo alkuillasta Hosteliin. Se vaikutti autiolta. Huoneessa oli hyvin kuuma, mutta otin vesipullon sängun viereen ja kävin suihkussa niin uni tuli nopeasti.

Herään. Käytävällä on paljon ihmisiä. Nyt hostelli ei tunnu tyhjältä. Kaikki olivat vain ulkona. Nukahdan uudelleen.

Nukun ikkuna auki. 5.30, Suomen aikaa 6.30, joku lintu nappailee pimeässä säveliä ikkunan edessä olevassa puussa. Lintu ei laula pitkään, ulkoa kuuluu lisääntyvä paketti- ja roska-autojen ääntely.

Maha ei ole sekaisin, vielä. Alan pakkailla. Vien avaimen ja tsekkaan aamupalan. Sitten kohti asemaa. Kello on nyt 6.30. Nyt on jo valoisaa.

1 kommentti:

  1. Kiitos että jaat tämän kanssani!

    Vastaavanlaiselta matkalta Unkarista löytyi mies 12 vuotta sitten :)

    VastaaPoista